Kinderen

Het is heel belangrijk om de kinderen al vroegtijdig kennis te laten maken met de tandarts. Wij adviseren om uw kind(eren) mee te nemen vanaf ongeveer 2 jaar, eeder is uiteraard ook mogelijk. De eerste afspraak zal voornamelijk kennismaken zijn, zo kan uw kind(eren) wennen aan de omgeving en aan de tandarts. Indien het lukt kan de tandarts ook even in de mond kijken. Meestal doet de tandarts niet heel veel bij de jonge kinderen dan ia alleen het controleren al voldoende.

 

Voor kinderen tot en met 17 jaar is tandarts (vaak) gratis. De basisverzekering vergoedt tandheelkundige kosten (met uitzondering van kronen, bruggen en een beugelbehandeling). Zo is er dus ook geen financiele drempel om naar de tandarts te gaan met uw kind(eren). 

 

De conroles: 

Zodra uw kind(eren) zijn gewend aan de tandarts gaan we over tot de 'echte' controles. De tandarts bekijkt de gehele mondhygiene, telt de tanden en kiezen en geeft eventueel ook op een leuke en kindvriendelijke manier een poetsles. We adviseren om 2 keer per jaar het gebit van uw kind(eren) te laten controleren. Indien een kind van jongs af aan al problemen heeft met het gebit kan het zijn dat de tandarts adviseert om vaker te komen. 

 

Ongeval bij kinderen: 

Een ongeluk zit in een klein hoekje, bij kinderen is dit al helemaal het geval. Het kan voorkomen dat uw kind valt en dat zijn/haar tand(en) beschadigd of eruit valt. Een melktand wordt nooit terug geplaatst omdat dit schadelijk is voor de onderliggende tand. Is een volwassentand eruit? Dan is het verstandig om z.s.m. te bellen naar de praktijk (indien wij gesloten zijn dan moet u contact opnemen met de spoeddienst). Zodra een volwassentand eruit is gevallen dan moet u de tand meenemen.

 

Let op! pak de tand niet bij de wortel maar aan de bovenkant. Bewaar de tand in melk of los in de mond van de ouder of verzorger, bij voorkeur in de ruimte tussen de kiezen en de wang.

 

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.