Cosmetische Tandheelkunde

Bent u onzeker over uw gebit? Dan kunt u dit aangeven bij de tandarts en bespreken wat de mogelijkheden zijn. Cosmetische ingrepen zijn ingrepen die niet nodig zijn om je tanden goed te laten functioneren, maar die je gebit mooier maken. Een aantal cosmetische behandelingen zijn: 

  • Vullingen en kronen 
  • Facings 
  • Tanden bleken 
  • Invisalign (onzichtbare beugel) 

 

Vullingen en kronen 

Vroeger werd er voornamelijk met zilverkleurige vullingen gewerkt. Wellicht kent of herkent u het wel als iemand lacht dat u een zilverkleurige vulling ziet zitten. Tegenwoordig werken de meeste tandartsen met tandkleurige vullingen zodat u niet kan zien of iemand een vulling heeft. Mocht u nog wel zilverkleurige vullingen hebben dan is het mogelijk om deze te vervangen. Door middel van kronen en bruggen verbeteren we verzwakte, verkleurde of scheve tanden en/of kiezen.  Lees hier verder voor meer informatie omtrent de kronen en bruggen.

 

Facings 

Facings zijn dunne schildjes gemaakt van porselein of composiet. De facings worden op de natuurlijke tanden geplaatst. Met deze methode is het mogelijk om scheve of verkleurde tanden te veranderen. De facing wordt doorgaans in dezelfde kleur gemaakt als de andere tanden, hierdoor blifjt het natuurlijk en valt het niet op. 

 

Tanden bleken

Door uw levensstijl en eetgewoontes kan het zijn dat uw tanden verkleuren. Door o.a. roken, overmatig koffie/thee drinken kan het zijn dat uw tanden niet meer wit zijn. Indien u dit als een belemmering ziet kan bleken een optie zijn. 

 

Invisalign 

Je hebt verschillende soorten beugels, een van de bekendste beugel is de slotjesbeugel. Alweer enige tijd geleden hebben we ook kennisgemaakt met de ontzichtbare beugel. Waarvan Invisalign momenteel een van de bekenste merken is. De ontzichtbare beugel wordt steeds populairder, ook onder de volwassenen. Een groot aantal mensen die graag een beugel willen vinden het vervelend dat de traditonele beugels zo zichtbaar zijn met de Invisalign is dat niet het geval. Lees hier verder voor meer informatie omtrent de Invisalign. 

 

 

 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.