Implantologie

Bijna altijd is het bij ontbreken of verliezen van een tand of kies belangrijk om met implantologie een nieuwe kies of tand te maken. Zo kunt u weer lachen, eten, praten en van het leven genieten.

 

Wij luisteren goed naar uw wensen en klachten en vertalen dit naar een duidelijk en helder plan. Wij werken met de implantaten van Nobel Biocare, één van de leidinggevende bedrijven in de wereld van implantaten.

Bent u benieuwd wat implantologie voor uw mondgezondheid kan betekenen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0412 745 070. Via dit telefoonnummer kunt u ook direct een afspraak maken.

 

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een soort schroefje wat de wortel van een tand of kies vervangt. De schroeven zijn gemaakt van titanium en zorgen dat een kroon, brug of kunstgebit op zijn plaatst blijft zitten. Titanium implantaten worden door het bot geaccepteerd en de kaak zal zich tot een geheel gaan vormen met de implantaat. Een implantaat voelt hierdoor heel natuurlijk. Na verloop van tijd voelt het aan als uw eigen tanden.

 

Een kroon, brug, prothese of kunstgebit op implantaten

Op een implantaat kan één tand of kies gezet worden in de vorm van een kroon. Als er meerdere tanden op het implantaat gezet worden, wordt gebruik gemaakt van een brug. Het is ook mogelijk om het volledige gebit te vervangen door een prothese of kunstgebit, deze kan verankerd worden op implantaten.

uitleg implantaat

 

 

De intake

De implantoloog beoordeelt uw situatie. Vervolgens kan een persoonlijk behandelplan opgesteld worden voor het plaatsen van het implantaat. In dit plan wordt rekening gehouden met uw wensen en de voorgeschiedenis van uw mondzorg. U ontvangt van ons een schriftelijke begroting, en de vervolgstappen worden met u doorgenomen. Er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

 

De implantaatbehandeling

Implantologie is een specialistische tandheelkundige behandeling. 

Implantaat plaatsen

Nadat het behandelplan is uitgewerkt kan de implantoloog beginnen met de behandeling. Het implantaat wordt geplaatst onder plaatselijke verdoving.

 

Vastgroeien van het implantaat

Na het plaatsen van het implantaat heeft het implantaat tijd nodig om "vast te groeien". Dit heet de osseoïntegratie. Deze periode duurt 3 maanden voor de onderkaak en 4 tot 6 maanden voor de bovenkaak. Tijdens deze periode verzorgt de tandarts een tijdelijke oplossing zodat het implantaat niet zichtbaar is.

 

Plaatsing opbouw

Wanneer het implantaat vastgegroeid is komt er een tweede behandeling waarbij de opbouwen geplaatst worden. Deze behandeling kan soms plaatsvinden tijdens het osseoïntegratie proces. Op deze opbouwen kan de kroon, brug of prothese geplaatst worden.

   

StegDrukknoppen

 

 

Veel gestelde vragen

Wat is implantologie?

Implantologie omvat het tandheelkundige vakgebied waarbij implantaten worden ingezet als duurzame oplossing om de functie en esthetiek van het gebit te verbeteren. Bij missende tanden en/of kiezen kan een implantaat ingezet worden om de lege ruimte in het gebit op te vullen.

 

Hoelang gaan implantaten mee?

Implantaten zijn een duurzame oplossing en gaan een leven lang mee. Om een goede mondgezondheid te behouden en/of te krijgen is het wel raadzaam om regelmatig te poetsen en periodiek op controle te komen bij de tandarts.

 

Wat is het verschil tussen implantaten en kronen of bruggen?

Implantaten worden ingezet om lege ruimtes in het gebit op te vullen bij missende tanden en/of kiezen. Een implantaat wordt als kunstwortel in het kaakbot bevestigd, voelt natuurlijk aan en lost klachten op zonder extra ongemak. Kronen en bruggen worden ingezet om de functie en uitstraling van beschadigde of afgebroken tanden en/of kiezen te herstellen. Deze tanden en/of kiezen worden dan bijgeslepen om de kroon of brug op te kunnen plaatsen. 

 

Is een implantologie behandeling pijnlijk?

De behandelingen worden uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, waardoor deze pijnvrij verlopen. Eventuele napijn kan goed bestreden worden met paracetamol of ibuprofen.

 

Hoelang duurt een implantologie behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de staat van het kaakbot en het type implantaat. Daarnaast herstelt de ene persoon sneller dan de andere.

 

Is implantologie voor iedereen een geschikte behandeling?

Implantologie is in veel gevallen mogelijk, maar niet altijd de beste en meest geschikte oplossing. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat er voldoende kaakbot aanwezig is en dat de kaak volgroeid is. Wij raden daarom aan om te wachten met een behandeling totdat iemand zijn twintigste levensjaar heeft bereikt.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.