Invisalign

De onzichtbare beugel van Invisalign

Kies voor het gemak van de uitneembare en doorzichtige beugel van Invisalign® om snel een mooi en recht gebit te krijgen. Invisalign® beugels zijn transparant en daardoor vrijwel onzichtbaar als u de beugel draagt. U krijgt elke 6 tot 8 weken een nieuw setje bitjes die uw tanden en kiezen stap voor stap in de gewenste positie brengen. Zo is met een Invisalign® beugel gemiddeld al binnen 5 tot 16 maanden een recht gebit en een stralende glimlach te behalen.

Ontdek wat een doorzichtige Invisalign® beugel voor uw gebit kan betekenen en bel naar 0412-745 071 voor een afspraak. Dental Select is Invisalign Silver Provider waardoor u van diverse voordelen profiteert.

 

De voordelen van onzichtbare beugel Invisalign

  • Pijnloze behandeling
  • Transparant
  • Comfortabel en uitneembaar
  • Snel en effectief
  • Beugel zonder metaal

 

Waarom een Invisalign beugel?

Net als andere vaste beugels wordt de Invisalign® beugel ingezet om u een aantrekkelijke en stralende lach te geven. Naast een mooie zelfverzekerde uitstraling is het doel van de beugel om een schoon en hygiënisch gebit te verkrijgen. Wanneer uw tanden en kiezen scheef staan is het namelijk moeilijker om ze schoon te houden. Als tanden en kiezen niet schoon en hygiënisch zijn, dan kan dit leiden tot klachten en problemen aan uw gebit, zoals cariës, tandvleesziektes en verlies van tanden. Tijdens en na de beugelbehandeling is het daarom raadzaam om periodiek een afspraak in te plannen bij onze mondhygiënist.

 

Naast esthetiek en hygiëne zetten wij deze beugels ook in om:

 

  • Slijtage aan tanden te voorkomen en te verhelpen, eventueel met behulp van esthetische tandheelkunde;
  • Beschadigingen aan het tandvlees te voorkomen en te herstellen door de beet aan te passen;
  • Klachten aan het kaakgewricht te voorkomen en te verhelpen door de kaken op de juiste manier op elkaar te laten aansluiten;
  • Spraak te verbeteren en problemen te verhelpen door de stand van de tanden en de kaken te verbeteren.

 

Herkent u zich in een van bovenstaande problemen of vraagt u zich af of deze beugel uw klachten kan verhelpen? Neem dan contact op via telefoonnummer 0412-745 071. Tijdens een persoonlijk consult beoordeelt de tandarts uw situatie en voorziet zij u van een passend advies.

 

De behandeling

 

1. Het eerste consult
Tijdens het eerste consult maakt u kennis met de behandelend tandarts en bespreekt u samen uw wensen en verwachtingen. Na het eerste consult maken we een vervolgafspraak voor aanvullend onderzoek.

 

3. Het behandelplan
Met behulp van het aanvullende onderzoek stellen we een definitief behandelplan op. De tandarts houdt rekening met uw wensen en verwachtingen. De beugels worden op maat gemaakt op basis van de digitale tandafdrukken.

 

2. Aanvullend onderzoek
Tijdens de tweede afspraak wordt de situatie van uw gebit vastgelegd met digitale foto’s, waaronder röntgenfoto’s vanuit diverse hoeken en digitale tandafdrukken voor het gebitsmodel.

 

4. Plaatsen en controles
Tijdens de laatste stap van de behandeling wordt de eerste beugel geplaatst en krijgt u een setje bitjes mee naar huis, zodat u ze zelf kunt wisselen. Als u alle bitjes heeft gebruikt, komt u langs voor een controle van de voortgang waarna u een nieuw setje krijgt.

 

 

Kosten onzichtbare Invisalign beugel

Aan de hand van uw persoonlijke behandelplan stellen we een kostenindicatie op. De kosten van de Invisalign® beugel hangen onder andere af van de gekozen apparatuur en de duur van de behandeling. Verder worden uw wensen en de verwachte mogelijkheden in het behandelplan toegelicht. De kosten van het eerste consult en het vervolgonderzoek, die als basis dienen voor het persoonlijke behandelplan, bedragen circa 230 euro.

 

Wilt u weten wat de kosten van uw Invisalign® beugel zijn? Neem dan contact op voor een afspraak waarin we een behandelplan opstellen.

 

Vergoeding door uw zorgverzekeraar

De kosten van een Invisalign® beugel worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. Enkel bij ernstige ontwikkelings- of groeistoornissen aan het gebit is een vergoeding vanuit het basispakket mogelijk.

 

Doorgaans is een aanvullende orthodontieverzekering nodig om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding. Deze vergoeding is in veel gevallen een deel of een bepaald percentage van de totale kosten. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om te controleren of u recht heeft op een vergoeding.

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.